LogoKunstKringLelystad

Kunstkring Lelystad, Expositie Qoqui Vela Vela

 
buttonStart
ButtonLopendeExpo
ButtonGentechvrijExpo
buttonKunstenaars
gehouden exposities
buttonVegRest
InDeMedia
buttonLinks
 
 
buttonInfoVoorExpo
 
 

 

Kunstkring Lelystad presenteert:

Expositie van Jorge R. Vela Vela (Coqui) in Het Vegetarisch Restaurant

 

Jorge R. Vela Vela (Coqui)

De kunstenaar Jorge R. Vela Vela , Coqui, wordt geboren in 1970 in het dorp Moyobamba in Peru. De eerste zes jaar van zijn leven brengt hij hier, in de Peruaanse jungle, door.Als zijn vader een baan krijgt in Lima, de hoofdstad van Peru,verhuist het hele gezin mee.Dit betekent een grote verandering voor Coqui.

Van een klein dorp gaat hij wonen in een miljoenenstad. Aan Moyobamba bewaart Coqui goede herinneringen Hier is het dat hij 'speelt' met aarde tinten en deze kleuren zijn samen met het landschap en de bewoners rondom Moyobamba van grote invloed op zijn schilderijen.

Na zijn studie informatica en fotografie studeert hij vanaf 1992 aan de kunstacademie in Lima, de Escuela National de Belles Artes. In 1997 sudeert hij af.

Een jaar later sterft zijn vader, een zware klap voor Coqui. Gedurende anderhalf jaar overheerst het thema leven en dood in zijn schilderijen; de tinten zijn voornamelijk grijs.In die periode gaat hij lesgeven aan kinderen in de jungle. Uiteindelijk trekken die lessen hem uit zijn sombere stemmingen. Er breekt een nieuwe fase aan in zijn schilderkunst. Hij gaat over van grijze tinten naar expressieve kleuren en gebruikt onderwerpen als liefde , haat ,vrede en oorlog. Ook maken binnenlandse reizen b.v. naar Trujillo, Cusco (de hoofdstad van de Inca's) en Huancayo grote indruk op hem.

Coqui heeft veel exposities op zijn naam staan o.a. in Lima, New York en Amsterdam. Zijn voorkeur gaat uit naar Europa, dat hij ziet als bakermat van de schilderkunst.

 

Zijn tentoonstelling bestaat uit olieverfschilderijen op doek.

 

 

Voor perspublicaties klik hier


 

Vorige expositie van de kunstkring >

 

 

email: info@kunstkringlelystad.nl

  Kunstkring Lelystad Gentechvrij Miep Bos

Alle afbeeldingen © van de verschillende kunstenaars.