LogoKunstKringLelystad

Kunstkring Lelystad, Expositie Anita de Harde: Hedendaags Verleden.

 
buttonStart
ButtonLopendeExpo
ButtonGentechvrijExpo
buttonKunstenaars
gehouden exposities
buttonVegRest
InDeMedia
buttonLinks
 
 
buttonInfoVoorExpo
 
 

 

 

Expositie van Anita de Harde

In Het Vegetarisch Restaurant te Lelystad van 8 maart 2006 tot 22 april 2006.

De expositie heeft als titel Hedendaags Verleden.

Het verleden is in het heden opnieuw uitgebeeld in de vorm van 10 gebatikte schilderijen in primaire kleuren.

In de tijd bevroren momenten zijn in het heden ontdooid en opnieuw geïnspireerd weergegeven.

Anita de Harde, Deer friends

Deer friends

 

Anita is op het idee gekomen om papier te 'batikken' omdat ze in Barcelona ging exposeren in een galerie die Grupo Batik Art heette. Eerst dacht Anita dat ze alleen gebatikte doeken exposeerden, maar dat was niet zo. Ze was de enige die daarmee aankwam.

De ondergrond van de schilderijen is een opgespannen katoenen doek, die ze aan de randen met speciale zilververf beschildert, zodat je als het ware een lijst in het doek krijgt. In het midden van het doek komt dan gebatikt Japans rijstpapier ingebed in acrylpasta. Dat batikken doet Anita met bijenwas. Ze gebruikt bij deze schilderijen veel primaire kleuren waar overheen ze bijvoorbeeld grotschilderingen aanbrengt. Het ziet er oud en perkamentachtig uit, maar door de kleuren ook weer modern. De vormen die ze aanbrengt op de al mooie ondergrond, schildert ze zo summier mogelijk en ze gebruikt daarvoor acrylverf. Door de combinatie van deels spontaan ontstane kleurschakeringen, bijenwas en lichte beschildering, straalt een schilderij rust en harmonie uit. De meeste schilderijen zijn geïnspireerd op grotschilderingen van de allereerste schilders die zo'n 23.000 jaar geleden met primitieve middelen eenvoudige maar indrukwekkend realistische taferelen hebben afgebeeld en die nog steeds bestaan. Ze denkt niet dat haar schilderingen het zo lang zullen uithouden.

Een leuke bijkomstigheid is dat schilderijen van Anita bij Leen Bakker als posters te koop zijn. U kunt op de website van Anita ( www.anitadeharde.nl ) veel schilderijen en en een aantal beelden bekijken.

De schilderijen op deze tentoonstelling zijn allemaal 70 x 70 cm, en lenen zich ervoor om met zijn vieren in de vorm van een samenhangend vierkant te worden opgehangen.

De tentoonstelling in het Restaurant is van 8 maart tot 22 april 2006 dagelijks te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Vegetarisch Restaurant.

Anita de Harde, Past Present Future

Past Present Future

Anita de Harde, Flying power in blue

Flying power in blue

 


Perspublicaties over deze expositie>>


vorige expositie van de kunstkring > 

email: info@kunstkringlelystad.nl

  Kunstkring Lelystad Gentechvrij Miep Bos

Alle afbeeldingen © van de verschillende kunstenaars.