LogoKunstKringLelystad

Kunstkring Lelystad, Gentechvrije Exposities

 
buttonStart
ButtonLopendeExpo
ButtonGentechvrijExpo
buttonKunstenaars
gehouden exposities
buttonVegRest
InDeMedia
buttonLinks
 
 
buttonInfoVoorExpo
 
 

 

Deel Logo Gentechvrij

Selectie uit kunstwerken die getoond zijn


Enkele reacties:

De bekende schilderes Ans Markus wenst ons veel succes.

Het Natuurcollege van de Stichting Lippe-Biesterfeld wenst ons een vruchtbare tentoonstelling toe, waarin kunstenaars en anderen die de expositie bezoeken elkaar wederzijds kunnen inspireren en voegt daar "Onze aarde heeft betrokken bewoners nodig. Dank voor uw initiatief" aan toe.

Het blad Onkruid, en het blad ZOZ van "Omslag," wijdden een artikel aan onze expositie in hun jan./febr.- nummer.De Provinciale Zeeuwse Courant stuurde een verslaggever naar Kunstenaarscafe Soif, die Miep Bos daar interviewde.

De Haagsche Courant interviewde Wieteke van Dort, n.a.v. ons protest tegen de plannen van de nieuwe opleiding "Genetisch ontwerpen" van de KABK in Den Haag. Milieudefensie Magazine had een interview met Miep Bos over de gentechvrije expositie, dat je kunt zien in het aprilnummer 2003. De Volkskrant noemde onze expositie in een kunstbijlage over gentech in de kunst van 2003.

Keramiek Wieteke Keramiek, Wieteke van Dort

Twee van de deelnemende kunstenaars: Hiria M. Anderson, :"In 2001 voltooide ik een werk betreffende genetische manipulatie, dat "Dictator van het leven/ He Kaiwhakahauhau o te Ao" heet. Het gaat over de fysieke en spirituele banden die Maaori's hebben met het land. Mijn schilderij spreekt ook over het consumeren van de menselijke genen die in dieren met name varkens zijn ingebracht. Maaori's zijn zeer gekant tegen het eten van menselijke genen door mensen. "via e-mail vanuit Nieuw Zeeland. Een afbeelding van dit schilderij stuurde zij per e-mail op.

Francesco Antonietti, verblijvende in de Amaravati Buddist Monastery Hemel Hempstead in Groot BrittanniŽ: "Bestaat er op deze planeet nog een mens, die de stilte in zich heeft, om te zien hoe puur licht met een maiskolf speelt? We hoeven niet slimmer te zijn dan de natuur, omdat we in stilte de natuur zelf zijn". Wij stellen een foto van een kunstwerk met een stilleven van een maÔskolf en een tomaat van hem tentoon.

Emiel Stevenhagen

© Cartoon door Emiel Stevenhagen

De kunstenaars wensen een wereld zonder vergif zoals b.v. bestrijdingsmiddelen waarmee de gentech gewassen moeten worden bespoten. Zowel het herbicide als het gentech gewas komen van dezelfde mulitnational. De deelnemers van de expositie zijn voor biologische landbouw en juichen nieuwe ontwikkelingen op dit gebied toe. Volgens hen is gentech niet nodig en niet wenselijk; er zijn genoeg alternatieven ook voor de Derde Wereld. Vaak wordt gentech een oplossing genoemd voor het voedseltekort. Maar er is geen voedseltekort: in b.v. India en Pakistan ligt de oogst te rotten op de akkers, omdat er geen opslagplaatsen genoeg zijn. De armen hebben eenvoudig het geld niet om voedsel te kopen.

Big Carrot

© Monica Staples, big carrot

 

 

Verder >

 

 

 

email: info@kunstkringlelystad.nl

  Kunstkring Lelystad Gentechvrij Miep Bos

Alle afbeeldingen © van de verschillende kunstenaars.